Споделено...

Тук споделяме.
Споделяме истории на някой като теб - забързан, успяващ, мечтаещ, търсещ.
Говорим откритото - кога и как да бъдеш себе си - навреме!

Вижте повече
Новини
18 09
Кампанията ни е отличена на ФАРА 2016
Кои сме ние?

Какво е "Майка навреме"?

Фондация „Майка навреме“ е един социален проект на МБАЛ за женско здраве „Надежда“ – най-модерната болница за женско здраве у нас, и Тъканна банка „Биорегенерация“ –най-голямата българска криобанка.

Защо "Майка навреме"?

Създадохме „Майка навреме“, за да отговорим на една все по-тревожна тенденция, с която се сблъскваме ежедневно в работата ни – в днешния забързан и сложен живот, на фона на задълбочаващата се демографска криза, младите български жени все по-често отлагат раждането на първо дете за все по-късна възраст, докато годните им яйцеклетки – основата на здравото бъдещо поколение – неумолимо се изчерпват без външни симптоми, и по-важното – без те да подозират за темпото, с което се случва това.

Същевременно в годините нараства броят на пациентките ни, при които яйчниковият резерв се оказва сериозно компрометиран поради неблагоприятното въздействие на различни медицински състояния, като ендометриоза, проблеми с щитовидната жлеза, автоимунни заболявания, както и тези жени, при които има фамилна история на ранна менопауза.

Недостатъчната информираност на жените относно работата на репродуктивната им система и границите, до които имат добри шансове за успешна бременност, и убеждението ни, че това е проблем с по-широко значение, надхвърлящо границите на конкретните медицински случаи, ни провокираха да реализираме тази отдавнашна наша идея - един социален проект, посветен на подобряване на информираността на жените относно работата на биологичния им часовник, както и на профилактирането на репродуктивното им здраве.

Кои са хората в "Майка навреме"?

Лора Велкова - една красива и умна българска жена, с дълго бленувано и изстрадано майчинство, която вярва, че за избягване на трънливи пътеки и задънени улици по пътя към майчинството е жизненоважна добрата инавременна информираност.

Д-р Георги Стаменов - лекар, водещ специалист по репродуктивна медицина, сред обичайните заподозрени за много сбъднати бебета и неизменен застъпник на това българката да има достъп до съвременните достижения на медицината.

Мария Шишкова - жена, която знае всичко за лабиринтите на кариерното развитие и предизвикателствата, с които се сблъскват жените, когато искат да балансират професионалния живот и майчинството.

Споделeте тази страница: