Споделено...

Тук споделяме.
Споделяме истории на някой като теб - забързан, успяващ, мечтаещ, търсещ.
Говорим открито - кога и как да бъдеш себе си - навреме!

Вижте повече
Новини
18 09
Кампанията ни е отличена на ФАРА 2016
Какво искаме да постигнем?

Преди всичко мисията на "Майка навреме" е да информира. Основните ни усилия са насочени към повишаване на информираността на младите българки по важните въпроси, касаещи тяхното репродуктивно здраве, за да могат да направят информиран избор за пътя си към майчинството.

Искаме да помогнем на нашите приятелки, съученички, сестри и дъщери да раберат важността на женския часовник, който и днес работи по същия начин както преди векове, без значение колко много се е променил животът на съвременната жена.

Не на последно място искаме да запознаем жените у нас с достиженията на съвременната медицина, с техните предимства и новите възможности, които предоставят, но и с ограниченията им.

Освен повишаването на информираността, "Майка навреме" иска и да провокира младите българки активно да предприемат действия за профилактика и следене на репродуктивното си здраве.

Част от целите, които си поставяме, са:

  • Да се даде възможност на всички български граждани да имат информация и достъп до най-новите достижения в областта на репродуктивното здраве за подобряване
  • качеството им на живот;
  • Подкрепа и превантивни действия за решаване на проблемите, свързани със забременяването при жени в зряла възраст;
  • Разпространение на информация и знания за проблема „късно забременяване” и/или безплодие, методи за профилактика, лечение и повишаване на здравната култура;
  • Даване на гласност на емоционалните и социални проблеми, съпътстващи късното забременяване.

Имаме амбицията да променим нещата към по-добро –чрез разнообразни дейности:

Чрез разговори, форуми, семинари и конференции, обучения – за жените, мъжете до тях, но и за техните лекари, да изясняваме темата за репродуктивния часовник на жената и рисковите фактори, които могат да разстроят фукцията му.

Развиването и популяризирането на интернет страницата и канали в социалните медии ще допълним с издаване на книги и информационни материали - както за специалисти, така и за широката публика.

Като сме убедени че информираността и грижата за женското репродуктивно здраве трябва да е приоритет не само за жената, имаме амбицията да помогнем за това работодателите на българските жени да разберат дремещата бомба на отложеното майчинство и да ги запознаем с добри световни практики за подкрепа.

Надяваме се да допринесем за това да се повдигне завесата към по-дълбоките процеси, заради които нашите приятелки, сестри и дъщери отлагат своето бебе за все по-късно… преди да е станало късно, и ще работим за това темата за женското репродуктивно здраве да стане част от обществения дебат за насърчаването на раждаемостта и противодействието на демографската криза, с мисъл и грижа за доброто на майкте и децата, с ясна подкрепа за отговорното родителство.

Споделeте тази страница: