Споделено...

Тук споделяме.
Споделяме истории на някой като теб - забързан, успяващ, мечтаещ, търсещ.
Говорим открито - кога и как да бъдеш себе си - навреме!

Вижте повече
Новини
18 09
Кампанията ни е отличена на ФАРА 2016
Защото знанието е сила!

Първо училище "Майка навреме"

04.07.2015

На 4 юли, в 10:00, в уютната конферентна зала на МБАЛ "Надежда", посрещнахме момичетата, включили се в уникалната за България програма на училище „Майка навреме“ по темата "Колко е часът според твоето тяло?"

Лора от "Майка навреме" започна срещата със своята лична история - история като хиляди други, за които мислено си казваме "Това на мен няма да се случи!". Тази история е била за времето и неприятните изненади по пътя към мечтата за дете. Днес момченцето на Лора се радва на безгрижно детство, а тя отделя от миговете си с него, за да помогне на други момичета и жени да избегнат нейните несгоди.

Д-р Георги Стаменов бе човекът, който ни разкри тайните на женското тяло. Той ни разказа за това какво е яйчников резерв и какво се случва с броя и качеството на яйцеклетките с всеки откъснат лист от календара. Разбрахме за хормоните и научихме какво означава, когато някой от тях е извън норма. Говорихме за различните пътища, които жената може да избере в мечтата за бъдещо дете, и това какви възможности и рискове ни носи всеки от тези избори.

Накрая събрахме всички въпроси, които нашите гости написаха на специални картончета. Д-р Стаменов даде изчерпателен отговор на всеки от тях, а ние останахме с надеждата, че момичетата си тръгнаха по-уверени и по-информирани отпреди.

Следващите лекции в училище "Майка навреме" ще продължат наесен. Темите и формите за записване ще обявим допълнително.

« Обратно

Споделeте тази страница: