Споделено...

Тук споделяме.
Споделяме истории на някой като теб - забързан, успяващ, мечтаещ, търсещ.
Говорим открито - кога и как да бъдеш себе си - навреме!

Вижте повече
Новини
18 09
Кампанията ни е отличена на ФАРА 2016
Стартира кампанията "Колко е часът според твоето тяло"

"Майка навреме" в Сливен

28.06.2015

Пред препълнена зала в сливенския комплекс Национал д-р Георги Стаменов представи кампанията "Колко е часът според твоето тяло" на "Майка навреме". Еднодневният форум бе организиран по покана на Фондация за развитие на регион Сливен и събра представители на местния парламент, местния бизнес, медицински специалисти, обществени организации, много граждани. Сред гостите на форума бе и Министър Десислава Танева, която подкрепи кампанията на "Майка навреме".

Домакинът на събитието г-н Стефан Радев, председател на Обществения съвет на Фондация за развитие на регион Сливен, заяви: "Проблемите на репродуктивното здраве не касаят само отделната личност, както и медицината. Те са също така социалнозначими. Статистиката сочи, че както в национален план, така и в Сливен все повече двойки се сблъскват с тези проблеми. От лични контакти и разговори, разбрах, че това е проблем на много семейства от Сливен да постигнат тази толкова естествена цел - да бъдат родители. Държавата има стъпки в тази насока, но те са недостатъчни като финансово подпомагане, като усилия и затова е важно е да направим търсенето на такива решения обществена кауза. За мен и за града ни е чест, че сред нас е корифей в тази област, на репродуктивната медицина - д-р Георги Стаменов, който ще консултира двойки, нуждаещи се от подкрепа и който представя един по-различен поглед в тази проблематика, а именно превенцията и новия си проект „Майка навреме”.

Д-р Стаменов запозна медиите и дамите от Сливен с важните факти за женския репродуктивен часовник и разясни защо жените имат най-големи шансове да създадат поколение до определена възраст. Презентацията включваше съвети и насоки какви са възможностите им да станат майки след време, ако нямат партньор в най-подходящия момент или са отложили плановете за дете за по-късен етап от живота си, поради икономически или кариерни причини.

Д-р Стаменов сподели: „Това, което ме накара да се захвана с проекта е фактът, че години наред ние лекуваме последствията от нашия начин на живот и от всичко, което се случва около нас, а всъщност не стигнахме до основата - защо става така. Днес съм тук, в Сливен, като представител на „Майка навреме” и искам да благодаря на Министър Танева, на г-н Стефан Радев, че ме поканиха, защото за мен тази кауза е една от най-важните, с които се занимавам и ще се занимавам занапред. Ние от Фондацията можем да направим много така че хората да не достигат до репродуктивните клиники или ако достигат до тях, то много по-бързо да постигат успех в своето лечение. Единственото, което трябва да се направи, е те да бъдат информирани и да знаят кога да потърсят проблем, кога да потърсят намесата на лекар, кога да планират своята бременност и кога да станат майки.”

Презентацията на "Майка навреме" бе последвана от няколко часа безплатни консултации на д-р Стаменов, в рамките на които хора с репродуктивни проблеми имаха възможност да получат мнението на специалиста за това какъв път да поемат, за да сбъднат мечатата си за дете.

Изключително сме радостни от топлото посрещане на "Майка навреме" в Сливен и вярваме, че ще имаме още възможности да бъдем полезни на хората от града под Сините камъни.

« Обратно

Споделeте тази страница: