Споделено...

Тук споделяме.
Споделяме истории на някой като теб - забързан, успяващ, мечтаещ, търсещ.
Говорим открито - кога и как да бъдеш себе си - навреме!

Вижте повече
Новини
18 09
Кампанията ни е отличена на ФАРА 2016
Проучване за репродуктивните нагласи

Иска ли българката деца?

03.06.2015

Днес в Прес-клуба на БТА представихме проектът "Майка навреме" - социалната инциатива на Болница "Надежда" и Тъканна банка "Биорегенерация". На пресконференцията ни г-жа Лидия Йорданова от "Екзакта рисърч груп" запозна представителите на медии и обществени организации с първите резултати от национално представително проучване за репродуктивните нагласи на младите български жени, осъществено през м. април тази година в София и големите градове.

Иска ли българката деца? Защо образованите жени у нас все по-често отлагат раждането за по-късна възраст? Кариерата ли е по-важна за младите жени, или майчинството все още е ценност? Кои са факторите, които обусляват вземането на такова решение? И от друга страна, доколко българската жена е запозната с работата на биологичния си часовник? Наясно ли е кога шансовете й за успешна бременност се изчерпват? Доколко е запозната с новите медицински технологии за съхранение на яйцеклетки и какви са притесненията и опасенията й?

Данните, които събраха социолозите от "Екзакта" предстои да бъдат анализирани в дълбочина и представени в по-широк и подробен формат, но днес маркираме основните моменти от изследването - важността на майчинството, ценностните приоритети на българките, притесненията и опасенията, свързани с бременност и раждане в настоящия момент, базовата информираност по репродуктивните въпроси.

Можете да се запознаете с резюмето, представено от "Екзакта" тук.

Запис на пресконференцията можете да проследите на страницата на Пресклуба на БТА.

« Обратно

Споделeте тази страница: