Споделено...

Тук споделяме.
Споделяме истории на някой като теб - забързан, успяващ, мечтаещ, търсещ.
Говорим открито - кога и как да бъдеш себе си - навреме!

Вижте повече
Новини
18 09
Кампанията ни е отличена на ФАРА 2016
Колко е дълъг пътят до нашето дете?

Колко път ни дели от желаното родителство? Понякога това е отговор на уравнение с твърде много неизвестни...

Колко е дълъг пътят до нашето дете?

Девет месеца, нали? Всички сме убедени, че в момента, в който се решим на най-голямата крачка заедно с най-истинския партньор до нас, ни делят месеци от люлчините песни и бебешкия смях.

Или, че ако се установи проблем със забременяването, бързо и лесно можем да го заобиколим с методите на съвременната медицина – все пак толкова много ин витро бебета има около нас, че едва ли е толкова трудно ако се наложи и ние да се сдобием с рожба по този начин.

В повечето случаи действително се случва така, и щастливите родители никога не разбират какви подводни камъни са избегнали и колко им е провървяло. В случай, че се наложи медицината да помага, пътят към детето може да се удължи с месеци, а понякога – с години. Да – години на изследвания и сложни процедури, които не винаги се увенчават с успех.

Много двойки са решени да вървят докрай, докато има път и надежда за тяхна рожба. Други избират друг път към родителството – да срещнат своето вече родено дете сред тези, които чакат своята майка и своя татко. Както борбата за собствено дете, така и осиновяването са равностойни и еднакво валидни житейски избори, но всеки от нас има своя път.

Най-накрая, има и двойки, които избират да продължат живота си без деца – което не ги прави по-малко достойни за уважение или по-малко допринасящи членове на обществото, или по-малко щастливи хора.

Споделeте тази страница: