Споделено...

Тук споделяме.
Споделяме истории на някой като теб - забързан, успяващ, мечтаещ, търсещ.
Говорим открито - кога и как да бъдеш себе си - навреме!

Вижте повече
Новини
18 09
Кампанията ни е отличена на ФАРА 2016
Колко е часът според твоето тяло?

Отлагането на майчинството крие рискове

На 25 не си даваш особена сметка за тях, но биологичният часовник е заложен в тялото на всяка от нас и отмерва безпощадно времето, до което може да родиш. Затова е важно, когато взeмаме решение за собствения си живот, всяка една от нас да знае за границите на репродуктивните си възможности.

Кога шансовете падат драстично

Факт е, че до 35 години шансовете за забременяване спадат постепенно, а след 37 се сриват рязко и практически забременяването след 45 е почти невъзможно. Ин витро технологиите се развиват динамично, но и възможностите им не са безкрайни, и успеваемостта им намалява с нарастване на възрастта на жената.

След 37 г. рязко спада успеха на ин витро процедурите със собствени яйцеклетки. Шансовете при жените след тази възраст намаляват не в проценти, а в пъти – от 30% при 35-годишните, до 2% след 44 г.

Бъди майка навреме

Факт е, че късното майчинството повишава и опасността от генетични увреждания при плода, появата на придружаващи заболявания при майката, спонтанни аборти.

Когато плануваме бебе, трябва да имаме предвид и още нещо – да си дадем достатъчно толеранс от време прекарано с него, за да може да го отгледаме и подкрепим в бъдещия му живот. Затова е важно да правим разчети за бъдещето с разум. И когато си отговорим на въпроса „Готова ли съм?“ да погледнем часът на нашето тяло.

Майката е любов

Майчинството е съкровен избор, който носи любов. И въпреки, че времето, в което живеем е твърде различно от времето на нашите майки, имаме свободната воля да направим този избор – без принуда, отговорно, със сърцето си, навреме!

Споделeте тази страница: